Härlig doft i sena kvällen

Jag gick ut sent för att vattna, eftersom det är problem med att vattnet ibland tar slut för en del abonnenter är sena kvällen en bra tid för vattning. Mycket mörkare har det blivit, men härligt ändå att gå ut när man möts av de orientaliska liljornas doft. `Conca D´ or´är en hybrid mellan orient – och trumpetliljor och har klarat sig här i många år. HÄR kan du läsa om hur jag lyckas med dem.

'Conca D'Or' orient/trumpetlilja
‘Conca D’Or’ orient/trumpetlilja

En ny lilja för i år, `Golden Stargazer´är en förädling av den kända mörkrosa ´Stargazer´ som man ofta kan köpa som bukettblomma. Etiketterna för `Golden Stargazer´ visar en varmgul stor tjusig blomma, men just den varmgula färgen är inte populär, så när jag sålde lökar i våras blev det mest kvar av den sorten. Nu när jag ser blomman i verkligheten förstår jag de som ändå köpte lökarna blivit jättenöjda. Stora blommor med rosaskiftning på knopparna och en ljuv mild gul färg som utslagna. Och så den mäktiga doften. En ovanlig och speciell lilja. En dagsljusbild som gör den rättvisa ska jag också ta.

'Golden Stargazer' orientalisk lilja
‘Golden Stargazer’ orientalisk lilja

Sådana här blommor gör sig bäst utomhus – inne kan doften bli för stark. Men härligt när man sticker ut näsan på kvällen!

En reaktion på ”Härlig doft i sena kvällen

Kommentarer inaktiverade.