Härligt vårjobb i friska luften

Igår hann vi en tur till Nordingrå. Vad härligt när våren är här! Våririsen hade nu fått sällskap av den söta gullflockan Hacquetia epipactis ´Thor´, som längre fram kommer med vackra variegerade, vitbrokiga blad. Dagen ägnades åt trädgårdsstädning. Frisk och klar luft fast grått väder, men inte blåsigt utan perfekt temperatur för jobbet. Är jag konstig som tycker att det jobbet är härligt? För mig är det avkoppling från annat och hjärnan får en behövlig utrensning.

Våriris och gullflocka

Perennerna ska ju inte klippas på hösten, så nu var det desto mer att göra. Jag har inte lite perenner direkt. Då får man göra det enkelt för sig. De stjälkar som är styva och torra, bryter jag bara i bitar och låter ligga kvar i rabatten. Grova och långa som från riddarsporre, rosenflockel och ruta, får gå till komposten. Vi har börjat på en ny låda, då är det bra med grovt material i botten så det blir luftigt. I rabatten ser det lite skräpigt ut men så fort jag hinner lägger jag på lagrat gräsklipp. Sedan kommer perennerna med raketfart att dölja allt skräp. Och min PT, daggmasken (personlig trädgårdsmästare), har något att äta på.

Vårstädning i trädgården

Just nu är det fullt upp med plantskolan så inläggen blir lite glesare, däremot utökas sortimentslistan under fliken BillaBlom så där kandet vara intressant att titta.