Hittade våren i Sollefteå

Kallt och blåsigt har vi haft det länge, och växternas utveckling  står nästan still, men våren hittade jag i Sollefteå igår. Jag föreläste för Villaägarna som fått ihop väldans många åhörare på vackra Hotell Appelberg. Kul med stort intresse och många frågor. Ett alltid aktuellt ämne behandlades, nämligen ” Lättskött trädgård”.

Trädgårdsföredrag på Appelbergs i Sollefteå

På hemvägen fick jag några kvällsbilder från den mäktiga Ångermanlandsälven.

image

Det var betydligt grönare i Sollefteå än hemma, det märks att havet håller kylan kvar hos oss. Men bara solen kommer och det slutar vina i knutarna ska det komma igång även hemma.

Ångermanälven

Psst… växthuset töms eftersom på tomatplant och in flyttar sommarblommor. Vi har fått hem sommarblommor som tål några minusgrader. Stjärnöga, praktklocka, både vit och blå som faktiskt är en perenn, fina gräs som också är tåliga och maffiga plantor av olika taklök. Fast nog finns det tomatplant kvar. Passa på, nu får du 5 fina plantor för 100kr. 5 sorter finns det kvar och även några för mindre krukor eller amplar för 35kr st. Vi har öppet alla dagar, även imorgon Kristi Him. Lördagar kl 10-16 och alla andra dagar kl 14-19. När folk är lediga alltså.

2 reaktioner på ”Hittade våren i Sollefteå

  1. UllaBritt Lundmark

    Ska/ kan jag lägga gräsklipp på tomatplantorna redan nu, eller ska de få ” boa” in sig i sin nya jord ett tag. Skön helg!

    1. Monica Söderström

      Jo det går bra nu men lägg inte mot rothalsen. Om du odlar i sand 1 dm packat klipp två gånger per sommar, om du odlar i näringsrik jord, typ 1 dm sammanlagt. Ha det så skönt själv!

Kommentarer inaktiverade.