Höstkrans av 3 vanliga buskar i trädgården

Mycket fint kan man hitta i trädgården även nu på hösten. Jag band min krans för tag sedan men tar man inte med vissna blad från buskarna går det nu också. Smällspirea finns med olika bladfärger, från limegult till orange, vinrött och mörkrött. Alla har de snygga frökapslar som blir fina i en krans.

Höstkrans av frökapslar och bär

Jag la min krans inne på vår nya inglasade altan så frökapslarna slog ut av värmen. Om den får hänga ute behåller den förstås färgen längre, så sen åkte den ut ett tag. Men fin i brunt också. De färska frökapslarna skiftar i nyans beroende på sort. Här hade jag valt ’Summerwine’s röda kapslar.

Physocarpus opulifolius ’ Summerwine’ med frökapslar

En annan vanlig buske – eller träd blir det kanske – är tuja, som finns i var och varannan trädgård. De kan också få fina frökapslar som är användbara. Även till adventskransen och då även med barr. Många tujor växer kopiöst så det finns mycket material att ta.

Tuja med fina frökapslar

Till en höstkrans har man gärna röda bär. Välj vad du har i din trädgård. Har du ingen sådan buske rekommenderar jag att plantera en bukettapel som är fin hela säsongen. Skriv in bukettapel i min sökruta så finns mer info om den. På hösten får den mängder av röda bär, som egentligen är mini-miniäpplen. Inte giftiga bär alltså.

Bär på bukettapeln, Malus toringo var. sargentii

Nu har kransen fått flytta in på altanen igen tillsammans med min söta katt. Jag ska berätta sen varifrån jag fått den fina betongkatten. Så naturtrogen.

Gullig betongkatt och min höstkrans