Hotta upp julstjärnan!

Julstjärnan är senaste tantblomman som blivit trendig och med ny förpackning känns den modern. Jag tänker rota fram lite restgarner och sticka eller virka ett krukfodral. Vilken gammal kruka som helst går då att använda. Färdiga fodral och krukor finns att köpa i blomsterbutikerna, till exempel hos Blomsterhörnan.

Bild Blomsterfrämjandet

Till adventsdukningen kan du sätta grenar från trädgården i en hög vas, ta till exempel sibiriska kornellens härliga röda grenar. Häng upp små vattenrör eller glasskålar och sätt små julstjärnor i. De är bra snittblommor men för att hindra att växtsaften sipprar ut måste snittytorna förslutas genom att snabbt doppa i kokande vatten eller hålla över en ljuslåga. I vasens nederkant placeras röda julstjärnor som bas. De är ofta billiga den här tiden strax före advent så man kan unna sig ett gäng.

Bild Stars for Europe

En kul idé är att limma ihop långa kanelstänger på högkant till ett högt fodral för julstjärnan. Fyll nederdelen med torr oasis eller annat material så blomman kommer högst upp. Sätt julstjärnekrukan i en plastpåse så det inte läcker vatten. Ungefär 30 kanelstänger behövs per blomma. Klicka här så finns utförlig beskrivning och lockande bilder! En billig variant är att använda björk- eller sälgkvistar istället för kanel. En kul julklapp kan det bli också!

Lycka till med adventspysslet!

 

2 reaktioner på ”Hotta upp julstjärnan!

  1. De där värmande ytterkrukorna är ju bara så fina – det ska bli kul att få se dina! Gillade bilden med kornellkvistar och julstjärnor. Ja, julstjärnor kan man göra mycket roligt med och personligen tycker jag väldigt mycket om denna blomma.

    Kram

    1. Monica Söderström

      Ja, det går nog fort att fixa en kruka bara jag kommer igång. Här har vi konstigt nog fortfarande blidväder, så jag håller på en mest ute. Imorgon ska jag så Meconopsis ute i landet. De är lite svåra att dra upp inne i värmen så jag gör ett försök, får se om Moder natur bistår mig!

Kommentarer inaktiverade.