Vi renoverar. I årets trendfärg(er)?Vad tycker du?

Färginstitutet Pantone spår att korallrevsrosa, Living Coral, blir den stora färgen 2019. Som en blandning mellan orange och rosa. Jag minns 80-talet när jag sydde mig en långklänning i aprikos/korall duchesse till en bröllopsmiddag. Allt kommer igen. En del föreslår att man ska lugna ner korallrosa med brunt och naturfärger eller växtgrönt och trä. Och den som vill vara originell tar korallrosa sammet mot svarta vardagsrumsväggar. Eller vad sägs om ytterdörren målad i korall?! Modern köksinredning i korall mer mot orange med mörkgrå väggar och kakel såg jag också ett modigt exempel på. Den alldeles nyuppsatta tapeten i min dotters hall har också inslag av korall/orange. Vilket härligt blommigt och levande mönster! Den heter Anemone och det är den duktiga designern Hanna Wendelbo som ligger bakom den. När jag såg tapeten tänkte jag att det var Hannas stil och kollade upp det med dottern, och lustigt nog visade Hanna just den på Instagram i samma veva. Telepati…

Som vanligt nämns många fler färger. Olika gula nyanser lär vara i ropet, senap, matt guld och mässing, men gult brukar ha svårt att slå. Får se denna gång. Själv valde jag en gul tapet till nya sovrummet i sommarstugan, för 2 år sedan. Jag är så nöjd fastän gult annars inte brukar vara mitt första val. När solen lyser in på morron känns det härligt med allt gult. Somrigt liksom! Jag sökte något modernt men ändå retro som skulle passa vår gamla 60-talsstuga och den tapeten var ny just då.

Sängen har vi byggt in med byråer från IKEA ovanpå varann och en hembyggd hylla däremellan. Bor man med en snickare är det ingen konst! Rena linjer och inte så mycket detaljer eller dekorationer känns rätt. Lite grejor som fanns i stugan när vi köpte den 1994, passar nu in. Filten med lite senapsgula ränder är av ren mohair, väldigt bra kalla nätter, och sänglamporna i mässing som jag plockat ner i förra sovrummet fick komma till heders igen. Väntar man bara nog länge så kommer det igen, liksom min långklänning. Fast den var det länge sedan jag gjorde mig av med. Keramikvasen fanns också i stugan, även den har senapsgula inslag. Längst bort i hyllan ser du min kvällslektyr för tillfället. Några nummer av bästa trädgårdstidningen Natur och Trädgård och några böcker om spaljéodling av äpplen. Den gamla engelskaboken läser jag inte.

På väggen har jag tavlan jag fick från hembyns nedlagda bönhus. Inget egentligt värde då det fanns många sådana, men nostalgiska minnen från när man gick på söndagsskolan och symöten i bönhuset.

Till stora rummet skulle jag fått tag på en kort soffa, som inte tar för stor plats. Täljstenskaminen är så rustik så jag tänker mig även här mycket rena linjer. Blev förtjust i denna retrosoffa hos Mio. Jag vågar nog inte orange tyg fast det är rätt nära årets färg. Men det kommer fler år…. Några fåtöljer i senapsgult har jag redan och den där gamla röda stolen är kul att ha kvar. Så någon mer neutral färg på soffan.

Renoveringen i stugan fortsätter, nu håller jag på med det gamla sovrummet som ska bli kontor. Övrigt av stugans väggarna är ljusgrå, med en knappt synbar skiftning mot grönt, så jag tänker att mitt kontor ska få lite mer färg. Jag gillar blad och blommor så jag ska absolut kolla in Hanna Wendelbos tapeter. Något grönt vore fint, trots att det är min favoritfärg har jag bara lite av den i inredningen både hemma och i stugan. Desto mer grönt ute i trädgården förstås!

En fin bukett slutar vi med, sådant vill man också ha i inredningen, rosorna drar mot korall, eller aprikos skulle jag säga. Lite mindre skrikig färg och en ljuvlig bukett som Nordvikskolan ställde ut under Trädgårdshelgen i Bollsta. Så där lite vild bukett som är inne nu. Så visst är korall fint!