Hur ska jag lyckas att gro Törnrosas kjortel?

Törnrosas kjortel, Rhodochiton atrosanguineum, och Spanska flaggan, Ipomaea lobata, har verkligen fått fantasifulla namn. Fröpåsarna hittade jag på Blomsterlandet till halva priset så då var de svåra att motstå. Spanska flaggan var lätt att gro när jag hade den för några år sedan, men Törnrosan lär vara lite svår.

Fröpåse Spanska flaggan

Fröpåse Törnrosas kjortel (1)

Fröna verkar lite för små för att rugga med sandpapper som funkade bra på Spanska flaggan, men blötlägg-ning i 1 dygn ska jag i alla fall prova. Alla fröer går att blötlägga, till exempel morotsfrö gror fortare med den behandlingen. På Impectas sida står att grotemperaturen ska vara 25 grader så då ställer jag krukan på golvvärmen.

Har någon av er läsare något annat bra tips för Törnrosan?

4 reaktioner på ”Hur ska jag lyckas att gro Törnrosas kjortel?

  1. Anonym

    Törnrosas kjortel är ljusgroende, och kräver hög grotemp. Fröna gror sakta och ojämnt, så håll sådden fuktig under tiden. Täck gärna med tunnt lager perlite.
    Mvh

    1. Monica Söderström

      Träffade just en kvinna ikväll med massor av små fröplantor, där jag kan få om jag inte lyckas. Tur!

Kommentarer inaktiverade.