Idag sallad – imorgon wienerbröd = 5:2??

Ja, jag har också börjat med den nya dieten 5:2. Min son som har utbildat sig till personlig tränare berättade att han börjat fasta och då varje förmiddag. Jag tyckte först att det inte lät hälsosamt, men nu har jag också börjat, fast då med två hela fastedagar fördelat över veckan. Idag var en sådan dag, då jag inte äter mer än 500 kalorier. Så denna dagen avslutades med sallad.

Det har varit glest med blogginlägg då jag har jobbat extra mycket, som idag till exempel. Då passar det bra att fasta, för går man sysslolös är det lätt att bli sugen på att stoppa något förbjudet i munnen.

Hoppas du tittar in igen på bloggen för jag har massor att berätta om, både vår långa USA-resa, blommor och blader och sedan julinspiration från floristerna i Nordvik som gick av stapeln i helgen. Därifrån kommer ett bra tips på hur man pimpar en julstjärna.

Men wienerbrödet då? Ja sedan jag börjat med 5:2-dieten kan jag faktiskt unna mig wienerbröd, smörgåsar, fika, godis… Ja, det är inte meningen att man ska frossa, men det går att äta som vanligt, men ändå inte gå upp i vikt. Dessutom mår min krångliga mage bättre än förut. LCHF har jag provat och det är säkert bra om man kan hålla sig till det, men jag gjorde för mycket avsteg och gick till slut upp i vikt! Det är enklast om man kan äta samma som andra. Skönt inför julen också, det är bara att ta paus nån dag emellanåt så klarar sig både vågen och magen!

Julrecept ska det också komma här- håll utkik!