Idé för adventsstjärnorna

Jag köper gärna någon ny adventsstjärna ibland, så till slut ligger det rätt många i julkartongen. De man är trött på kanske man kastar eller ger bort. Men en idé vore att exponera alla som här. I olika höjder och gärna med olika former. Nåt sorts tema behövs om det ska se vettigt ut, exempelvis ett färgtema med några kontraster. Någon liten ljusslinga mitt i allt och några stjärnor i bollform. På Formexmässan för några år sedan hittade jag denna utställning. Meningen var att visa upp allt som leverantören hade att bjuda på. Men här kan man hitta inspiration för att pynta en vägg med bara stjärnor istället för att hänga en i varje fönster. Maffigast förstås om man hittar en tom vägg mittemot ett fönster. Det blir nåt att se utifrån genom fönstret! Är väggen inte mörk går det ju att hänga upp ett tyg, svart eller midnattsblått. Då kan man dra sladdarna bakom tyget. Eller häng i grupp mitt i ett rum, fast då går det inte med så många, pga av alla sladdar.

Idé för advent med julstjärnor i massor

Det behövs förstås vansinnigt med eluttag, nån sorts ramp med förgreningar, och sedan finns numera stjärnor som går på batteri. Den som vill ha mer stjärnor kan snart fynda i en del butiker på Black Friday. Alla stjärnor behöver inte vara de tjusigaste. Det är mängden som gör det. Skicka gärna en bild om du testar detta!

Adventsstjärna sa man förr men numera kallas den ibland julstjärna. Advent är den kristna högtiden som är en förberedelse för att fira Jesu födelse, Advent betyder ankomst och det är i väntan på Jesu ankomst man tänder sin adventsstjärna. Så nog är namnet adventsstjärna passande. Den symboliserar också stjärnan på himlavalvet som ledde de vise männen till barnet i krubban. Vise männen firas på Trettondedagen efter jul, så efter den dagen släcker i alla fall jag stjärnorna.

Nu börjar jag få ordning på bilderna från Sydafrika, så snart fortsätter reseberättelsen.