Inspiration från Formex

På Formexmässan som var i helgen tittade jag förstås mest på trädgårdsgrejor, så här börjar vi med några bilder. Lilla Fiskaregatans butik visade en ny pergola gjord i kastanjeträ. Hållbar men dyr. Väldigt rustik med barkade och lite krokiga slanor. Det gick hem hos mannen som väl inte är överdrivet intresserad av en sådan här mässa. Jag skulle tro att han gör en egen pergola efter idén. Och jag får problemet att fundera vart den ska stå. Stackars mig!

Rustik pergola

Formex är ju en inköpsmässa så jag har sett ut några intressanta företag som BillaBlom kan bli återförsäljare till. EldGarden var en av dem med bland annat mycket snygga rostiga grejor, till exempel marschallhållare i form av tulpaner. Ett enkelt sätt att fixa en odlingstunnel är med dessa tunnelbågar som är gjorda för att passa en vanlig pallkrage. Bara att trä in käppar i hålen och lägga över en bra fiberduk. Men jag tror att fiberduken bör förankras i marken. Hos BillaBlom kan du alltid få tag i den som är bäst i test. Titta gärna in HÄR på ELDGardens sida. Hör av dig om du vill ha något speciellt.

Bågar till odlingstunnel från EldGarden

En kul ide´ den händige kan knycka är att såga träslantar av tunna grenar och limma på en pall. Här är det inte fogat emellan, lite opraktiskt kan tro, men fint är det. Mycket hantverk kommer tillbaka från förr men i ny tappning. Jag minns att hemma hos mamma och pappa fanns det en litet hörnskåp som var täckt med träslantar av ene. Omodernt skulle man tycka nu om det skåpet, men dessa pallar känns ju helt inne på grund av det strikta formspråket!

Pall med träslantar

Många fina miljöer var uppbyggda, tänk den som fick trona i denna stol!

Formex

 

 

En reaktion på ”Inspiration från Formex

Kommentarer inaktiverade.