Redan små groddar!

När vi kom hem från Stockholm hade redan chilifröna grott på hushållspapperet. Bara 4 dagar tog det och det uppges kunna ta upp till 30 dagar! Fröna gillade tydligen värmegolvet i badrummet där de fick stå. Nu måste jag sätta fart och plantera alla bebisar betydligt tidigare än planerat. Jag får plocka med pincett så de inte skadas och så lägga dem i såjord med en halv centimeter jord ovanpå. Och så måste jag bereda plats för alla krukorna, i tvättstugan i källaren är det för kallt den här tiden. Värme och ljus behöver fröna så orkidéerna som står under lysrör i vardagsrummet får maka på sig.

Så chilifrön på papper

Det är viktigt med rena krukor, så jag tog fram toaborsten – ja, inte den i badrummet utan den som hör växterna till. Jag har tipset från en floristpraktik där de rengjorde vaserna med en toaborste. Praktiskt då den har borst runtom. Jag tar så hett vatten som möjligt och lite såpa på borsten och sköljer noga efter rengöring. Jag håller som vanligt till i tvättstugan, där jag har en stor diskbänk och istället för kran, en begagnad duschblandare. Den satte vi dit när vi renoverade badrummet så vi hade en reservdusch. Blandaren blev kvar och är jättebra den här tiden när tvättstugan är odlingsrum. Slangen till munstycket är rätt lång så jag kan till och med spola av klinkergolvet med den. Och det behövs kan jag säga. Den stackars tvättstugan är mer floristverkstad och odlingsrum än tvättstuga numera!

rengöra krukor före sådd

En reaktion på ”Redan små groddar!

Kommentarer inaktiverade.