Jag kan inte leva utan blommor!

Så sa en av mina systerdöttrar en gång och jag måste hålla med. Livet vore bra torftigt utan blommor och levande växter! Speciellt för oss i Norden med långa vintrar. Då behöver vi en liten krukväxt eller en bukett på bordet. Visste du att Alla Hjärtans Dag är den dag på året som det säljs mest blommor? Valentine firas ju över hela världen så med den stora efterfrågan skjuter priserna i höjden, speciellt på röda rosor. Men romantiken sitter inte i den röda rosen, skulle hellre säga – brist på fantasi. Rosa, purpur och lila är väl lika romantiskt, eller milda färger i vitt, ljusgult och ljusrosa? Och smaken är ju delad, lila, blått,lime och vitt är väl jättefint! HÄR kan du se några smakprov från Nordvikskolan förra året. Denna vecka har BillaBlom premiär på försäljning av snittblommor, så här kan du beställa du din bukett till superpris! Klicka HÄR för info!

Bukett i lila vitt och lime beskuren

Har du tänkt på vad det kan bero på, att många är förtjusta i blommor? Ja som sagt våra långa vintrar, i södra Europa är det inte alls lika vanligt att ta in buketter. Och det är klart, större delen av året har de ju fint, grönt och kanske blommigt utomhus, när snödrivorna fortfarande ligger kvar i höga Nord!

Min brudbukett beskuren

Den som gillar stora färggranna blommor hittar förklaringen hos urmänniskan, för henne gav stora blommor signalen att här finns det eller kommer att finnas frukter att äta. Så nu när vi firar Alla Hjärtans Dag med blommor är det rena stenåldern!

Droppformad luftig brudbukett min egen i vitt gult o blått beskuren