Julinspiration florist del 1

Förra helgen hade vi florister i Nordvik Blomstershow med julinspiration. Mina lärare och klasskamrater hade spånat fram många olika idéer som jag kommer att presentera några då och då under veckorna fram till jul. Tre olika teman presenterades: Tradition i rött, Vitt och silver och Trend i koppar och guld. Gästlärare var den kände Nicklas Jensen från Stockholm som inspirerade. Här håller han i ett av resultaten från elevernas idéer, som löste problemet när julstjärnor tappar bladen och blir kala nertill. Tre julstjärnor är satta ner i en hink och sedan är det ädelgrankvistar, ilexkvistar och lärkkottar runt om. Och mörkrött yllegarn. Enkelt och snabbfixat men raffinerat på samma gång. Samma kan du göra även med bara en julstjärna.

Nicklas Jensen med julstjärneplantering

Jag själv ramlade in bara dan innan, så jag hann inte mer än en brudbukett i vintervitt. Jag hade ju varit borta i 3 veckor för min härliga USA-resa som jag också ska berätta mer om.

Rund brudbukett i vintervitt och silver med kottar

Buketten är gjord av vita nejlikor och elegansnejlikor både utslagna och knoppiga. Kransen runt om är av tallkottar som jag virade ihop med ståltråd. Med hjälp av pinnar instuckna i oasisen fäste jag kottkransen. Pinnarna var också till hjälp när jag virade på bollbandet och till sist eukalyptusblommorna med glittrig buljongtråd.Brudbukett med tallkottar

Mera kommer…