Julinspiration florist del 9: Dekoration DIY i mjölktetra

En riktig fyndig idé kom klasskamraten Anna-Karin på. Vid Blomstershowen i Nordvik visade hon sin dekoration gjord i en avskuren mjölktetra. Något som vi alla har hemma och här kan återanvända till nåt kul. Och gratis är det.

Juldekoration med snittblommor i mjölktetra Anna-Karin Svedberg

Stoppa en vattendragen oasis i tetran och stick ner de blommor och pynt du vill ha. Utsidan döljs med ett vackert blad, här är det snygga svarta bladet Cordyline använt. Det finns att köpa i floristbutiker och går att klippa till lämplig form. Vira runt dekorationstråd som matchar blommorna och stoppa ner några småblad, här i guld. Blir nästan som ett liten julklappspaket.

Juldekoration med snittblommor i mjölktetra (3)

Här har jag provat att använda bergeniablad utanpå tetran. Bergenia finns i många trädgårdar, en extremt lättskött, men rätt ful  trädgårdsväxt har jag tyckt, men den är väldigt användbar till buketter och dekorationer. Bladen går att plocka även vintertid när det är tö. De liknar läder i ytan och är närapå lika tåliga. Titta vilken härligt skiftande rödgrön färg de har på vintern. HÄR kan du läsa mer om bergenia.

Min juldekoration i tetra (2)

Jag bytte ut lärkkvisten mot raka pinnar för att förstärka “krukans” form. Vilket var bäst? Vad tycker du?

Min juldekoration i tetra (1) red

Guld, mässing, koppar och brons är inne just nu. Imorgon kommer fler idéer med de färgerna.