Nu känns det kul att börja pyssla inför julen. Det är kanske som med mycket annat, att det är förberedelserna som är roligast. Till jul brukar det bli många sorters hemgjort godis hemma hos oss. Många favoritsorter återkommer och en del har man förätit sig på och måste ha ett uppehåll. Romtryfflarna brukar i alla fall gå åt som smör i solsken. Det blir inte så många av en sats och sedan är man ju tvungen att smaka smeten flera gånger…
Romtryfflar med vit choklad
0,5 dl grädde
1,5 msk smör
200 gr vit blockchoklad
1 dl florsocker
romessens (1 msk vit rom)
Värm grädde och smör tills det precis börjar koka. Dra kastrullen från spisen och rör ner blockchokladen i bitar. Rör tills den smält och tillsätt så florsockret och romessensen. Låt smeten svalna i kyl. Forma små bollar och rulla dem i florsocker. Förvaras i kyl eller frys. Säkrast att tejpa igen burken om tryfflarna ska finnas kvar till julafton.
Här näst kommer tips på julfint med blommor.