Här kommer smarrigt julgodis. Snabbt att laga till och snabbt uppätet också. Farligt gott, men valkarna runt magen mår bara bra…
Jag brukar använda espressopulver, men vanligt snabbkaffe går också bra. Smör och grädde köper vi från Norrmejerier så klart.
Espressokonfekt
4,6 dl socker
2 dl vispgrädde
100 g smör
1,5 msk espressopulver
200 gr hackad mörk blockchoklad
1,5 dl hackade macadamianötter (skölj i ett durkslag i varmt vatten om de är saltade)
Koka socker, grädde, smör och espressopulver i 5 minuter. Gör under tiden iordning en 25×35 cms form med bakplåtspapper. Strö de hackade nötterna i formen. Dra kastrullen med gräddblandningen från spisen och låt svalna. Tillsätt den hackade chokladen och låt den smälta ner. Rör försiktigt om och häll upp direkt i formen. Kyl och skär i bitar. Förvaras i kylen annars blir de för kladdiga.
Om du rör för länge efter att chokladen tillsatts kan smeten skära sig så att fettet kryper ut och lägger sig ovanpå. I så fall låter du smeten först svalna mer och rör tills allt är blandat.
Imorgon kommer här mer julinspiration och då från floristerna i Nordvik.
Låter ljuvligt! Jag har gjort Rocky Road, försvinnande gott det med!
Håller med…Jag har just ätit upp alla Rocky Road som min svärdotter kom med nyss.