Julmys i fönsterna

Ljuskransarna jag skaffade från Ljusbutiken ifjol lyser med så varmt sken i hallfönstren. De får trängas med mina porslinsblommor som jag har istället för gardiner, de fungerar bra så här i norrfönster. Ser lite djungelaktigt ut just nu, men när julen är över behövs de. Jag skulle gärna varit utan dem nu, men de sitter fast i fönstersmygen med klammer för elkablar. Kransarna hann inte komma upp till förra julen så i år är det premiär. För dig som inte vet, så har Ljusbutiken.nu generöst sponsrat er läsare med fina tävlingsvinster under tre julveckor. Från dem har jag köpt mina växtlysrör och flera gånger har de sponsrat bloggen med växtbelysningar under våren. Redan om en månad är en del igång med frösådd, till exempel chili behöver sås tidigt, och då måste man ha en bra belysning. Vi får hoppas på fler vinster från Ljusbutiken under våren…

Lazer Cut ljuskrans från Ljusbutiken

Roliga kopparfärgade krukor fann jag (också) vid Birstabesöket för några veckor sedan. De har blivit riktigt juliga med tomteröd Amaryllis, kanelstänger, lärkkvistar och koparfärgade julkulor. Man får passa på att frossa, när julen är över blir jag fort less på det röda och försöker byta ut till mildare färger till nyår. Eller blått och lila vore fint till nyår. Det ska jag fundera över…

Julamaryllis i kopparkruka

Ha en fin adventsvecka och titta in i morgonkväll om du gillar fröer. Den sista jultävlingen sponsras av Impecta, populär bland trädgårdsfolk för sitt stora frösortiment. Många av perennerna i min trädgård har en gång anlänt i en fröpåse från Impecta!