Jultävling 4: Tre presentkort från Impecta

Röd rudbeckia ´Feeling Pink`
Röd rudbeckia ´Feeling Pink` bild Impecta

Vi närmar oss snart julen så nu firar vi med sista tävlingen som passar speciellt för trädgårdsnördar. När tomten sagt adjö börjar vi så smått att se fram mot nästa odlingssäsong och tänka på frösådder. Impecta fröhandel som sponsrar med priser denna gång har många lockande frönyheter, jag fastnade för Echinacea purpurea ´Feeling Pink´, en ny röd rudbeckia jag inte sett förr. Spännande uppkäftig färgkombo med en gulorange knapp mot stora klarrosa blommor. Den är en snabbväxande och härdig sensommarperenn som blommar rikligt redan första året. Kompakt växtsätt med friskt grönt bladverk för rabatter, samplanteringar och buketter. Visst blir man sugen på en sådan fröpåse!

Tagetes ´Ground Control´
Tagetes ´Ground Control´ bild Impecta

Echinacean skulle bli riktigt galet färggrann ihop med tagetes, en blomma jag har svårt att gilla, men denna sort rekommenderas som jordförbättrare och tar bort upp till 95 % av de skadliga jordnematoderna. Mylla ned hela växtmassan i jorden på hösten innan frosten. Den mest lättskötta blomman man kan tänka sig!

Tandpetarsilja ´Green Mist´
Tandpetarsilja ´Green Mist´ bild Impecta

Tandpetarsiljan, Ammi visnaga ´Green Mist´ är en helt underbar romantisk sommarblomma, som en spetsduk!  Den passar som utfyllnad i till exempel rosenrabatter. Jag hade många tandpetarsilja i somras, fast inte denna namnsort. Jag sådde dem inne i april som vilken lättodlad tagetes som helst, och planterade ut efter frost. Man får dock tänka på att de kan bli höga så en stödpinne behövs. De finns ibland att köpa som snittblommor och gör sig lika bra i bukett. En härlig känsa av sommaräng och vilda blommor. Något att drömma om när mörker och kyla vilar över trädgården. Och HÄR kan du drömma om alla Impectas nyheter!

Blir du nu sugen på dessa frön så passa på att tävla om presentkorten från Impecta. Läs under fliken “Tävling” och svara på en enkel fråga! Tre personer vinner var sitt presentkort på 200 kr.

Denna tävling är ett samarbete med Impecta och avslutas to 17/12-15 kl 21.00

 

 

En reaktion på ”Jultävling 4: Tre presentkort från Impecta

  1. Gunilla Wingårdh

    Hej ! Skulle gärna vilja vara med i jultävlingen, men jag hittar ingen flik med “jultävlingen” och ingen fråga att svara på …..

Kommentarer inaktiverade.