Julpyssel 13 DIY Dörrprydnad med färg från gamm-Mercan


Julpyssel idag igen, sedan
 blir det godis och kakbak dagarna framöver.  Idag blev det en dörrprydnad av sådant jag plockat i naturen och trädgården. DIY – Do it Yourself – går ofta ut på att hitta på nya användningsområden för saker, och att använda vad man har och inte köpa så mycket, exempelvis lyckas en del göra riktigt fina möbler av lastpallar. Mitt bidrag blir denna dörr/väggprydnad, där jag plockat kvistar från en sorts pilbuske i trädgården och prydnadsgräset kopparstarr som jag samlat ihop till två små julkärvar. Julig dörrprydnad med pilkvistar och kopparstarr (2)

Pilens grenar böjde jag till mjuka öglor och band ihop med ståltråd. Färgen har jag fixat med två sprayburkar jag fann i källaren, faktiskt lackfärg av sedd för bilar. Under åren har vi haft många “gammbilar”, och för varje bil har en sprayburk köpts för att bättra på rostfläckar. Först fick den brunröda gamm-Mercan bidra med färg och över det lite slarvigt sprayat med tomterött från dotterns första bil. Det gav skiftningar i mörkt- och ljusrött och vad blankt det blev! Mycket bättre än den vanliga hobbyfärgen på sprayburk. Och gratis. Kopparstarren har faktiskt strån som skiftar i rödorange om du tittar riktigt noga. Den var riktigt svårsåld i somras i BillaBloms växtförsäljning. Många tror nog att den är vissen på grund av färgen, men det blir tufft och snyggt med den i en rabatt med orange och röda blommor.

Julig dörrprydnad med pilkvistar och kopparstarr (1)

Det hade gått med gran från skogen men här har jag använt köpt nobilisgran och så två  köpta kvistar ilex. Istället för köpta dekorationsäpplen för 25 kr st fick billacket pimpa några småäpplen från höstens skörd. Riktigt rött och juligt blev det!

Julig dörrprydnad med pilkvistar och kopparstarr (3)

Den sena kvällen gjorde att jag måste använda blixt, tyvärr.