Pernillas julgodis

Nyaste julgodisboken ligger nu i köket och några recept måste vi förstås prova. Boken är lockande både i layout och med massor av härliga bilder på Pernilla med familj. Pernillas julgodis Man blir glad av boken, och julgodis gör man ju bara för att det är kul. Hennes trevliga kommentarer höjer den också. Priset 115 kr är också helt överkomligt – en bra julklapp till dig själv eller andra. Jag själv kommer att testa recepten till nyår, före jul är det så mycket annat att göra  – och så mycket mat på julbordet!

I boken finns många vanliga recept, som klassisk knäck och kola, snickers, bountys och variationer med olika smaksättning som inte är så spännande, men Pernillas italienska favoriter ska nog även bli mina favoriter. Och flaskan med limoncello jag köpte på Sicilien får komma till användning!
Boken finns HÄR hos Bokus

pernillas pralinerGelehjärtan av äkta hallon och jordgubbskola är bra alternativ till köpt lördagsgodis, utan onödiga tillsatser och raw-godisarna innehåller i alla fall mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter tillsammans med allt sött. Ingredienser som mandelsmör och raw kakao ska bli spännade att prova. Receptet citron- och kokostoppar verkar väldigt goda med bara lite dadlar som sötning. Detta är absolut en bok alla godisälskare har användning av. Jag lägger jag fram den när de två kostrådgivarna (son med sambo) kommer på fredag, vet vem, kanske jag får hjälp med lite raw-godisar. Resten får bli till nyår.

Efter bakande och kokande i många år, hittar jag ändå bra tips, som att blöta bakplåtspapperet så är det mera medgörligt när det ska passa in i en form. Riktigt bra!