Julrecept 13 : Jordgubbsgele’godis, glutenfria och goda!

Godis gjort av äkta jordgubbar är grejer det! Jag följde mitt recept på havtornsgele’godiset jag gjorde förra julen. 2 dl avrunnen saft från frysta jordgubbar använde jag. Använder man färska måste man nog mosa och pressa genom en sil, så jag tror det är enklast med frysta. Receptet finns HÄR.

Jag använde också 5 droppar essens för att förstärka smaken. Den långa kokningen gör att det behövs (havtorn har så stark smak så där behövs det inte). Jag hade tuttifrutti-arom hemma, och det blev bra. Nu när jag rullat dem i socker ska de få lika luftigt och torka i flera dagar, med vändning ibland.

Jordgubbsgele’godis

Imorgon fortsätter julrecepten dag för dag ända fram till julafton. Fler glutenfria recept komner också. Om du prenumererar på bloggen missar du inget.