Tre olika kladdkakor blev det, mer klarar man knappast av att smaka av dessa kaloristinna bakverk. Först bakade jag det nya receptet med vit choklad som jag fick av syrran, fast med jordgubbar. Chokladen med små torkade jordgubbsbitar i, hittade jag på Lidl. Så även mjölkchoklad med saltlakritsbitar som fick bli andra varianten tillsammans med trädgårdshallon. HÄR finns grundreceptet.
Kladdkaka med kirsch, inlagda körsbär och mycket mörk choklad blev den tredje och mäktigaste varianten. Ätes i små bitar! Jag använde hemgjord körsbärslikör, men du kan byta ut mot annan likör eller koncentrerad juice. Jag hittade en burk inlagda körsbär på Lidl, märke Italiamo, med en tjock lag som jag använde andra baket, det blev också bra.
Kladdkaka a´la Swarzwald 200 gr 30-40 min
200 g mörk choklad i bitar
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
3 stora ägg
3 dl strösocker
1/2 dl kirsch eller lag från körsbären
3 dl vetemjöl
50 g hackad mörk choklad
2 dl inlagda körsbär, avrunna
Smält smöret och tillsätt grädden, värm tills allt är hett, ta från plattan och rör ner chokladbitarna som smälter allt eftersom du rör. Låt svalna. Vispa äggen fluffiga med sockret och tillsätt kirschen. Blanda ner chokladsmeten, mjölet, chokladhacket och körsbären. Häll i en form med bakplåtspapper i botten, ca 20×25 cm. Grädda tills kakan börjat spricka i ytan och är lagom kladdig. Fortfarande lite dallrig i mitten. Kyl kakan innan den skärs upp. En klick grädde passar till, det är ju ändå redan så mycket kalorier så det är bara att köra!
Oh, du fresterska där!!!
Ser verkligen gott ut!!!
Åhh, de så veldig gode ut! Livsfarlig med sånne fristelser ☺
Jeg svarte deg på bloggen min, men skriver svar her også. Det går helt fint å kommentere her når jeg bruker telefonen ellet tablet/ nettbrett, men hvis jeg gjørt det fra min data/pc går det ikke. Jeg aner ikke hvorfor…
Ha en fin søndag!
Hej o tack för kommentaren. Ja det är skumt varför inte det skulle gå från datorn. Ha en bra vecka!