Bordsdekoration av 50 kronorsbukett

En standardbukett för 50 kr räckte till en stor dekoration på Fars dags-bordet. Jag använde en vid skål med låg kant och oasis som är lite högre mot mitten. Oasisen återanvändes sedan tidigare, huvudsaken den inte torkar ut helt, då kan den inte suga vatten igen. Blommorna är grupperade, det blir bäst om grupperna är olika stora och något får dominera, fast inte på mitten. De tre rosorna valde jag som dominans, hade gärna haft fler men nu var det lågprisbuketten som gällde.

Blomsterdekoration av en bukett för 50 kr (1)

Det gröna som följde med i buketten klippte jag ner och använde som kant och utfyllnad, även alla blad från santinin, de vita prästkrageliknande med grön knapp, som gav många blomhuvuden från en enda kvist. Små santini hade blivit bättre, gärna de täta för nu liknar santinin de gula gerbera i form för mycket och rosorna i storlek. Kontraster lyfter fram varandra så länge något tillåts att dominera. De gula rosorna som ska spela huvuddrollen förstärkte jag med de gula linjerna som samtidigt förstärker skålens runda form. Några gluggar i dekorationen doldes med ituskurna lime som tar igen santinins gröna knappar. Och så har vi fått en dekoration för drygt 50 kr!

Blomsterdekoration av en bukett för 50 kr (2)

Snart kommer familjen och det är dags för middagen. God porterstek blir huvudrätten och överskottet från gårdagens kladdkakedag blir efterrätt. HÄR finns recepten på tre kladdkakor.

En reaktion på ”Bordsdekoration av 50 kronorsbukett

Kommentarer inaktiverade.