Välkommen till alla nya följare! Här kommer ett vårrecept och imorgon berättar jag om att odla nyttiga havtorn.
Vilken härlig vårkänsla när man kan börja skörda rabarber, första rabarberpajen är så efterlängtad! Rabarbern har inte kommit upp än, här i våra trakter, men har man kvar frysen så… Snart kommer den härliga sommarn då man får frossa i färska bär, så det börjar vara dags att äta ur frysen. Fina hallon fanns också i frysen. Annars går det bra med bara rabarber eller andra bär.
Knäckig rabarberhallonpaj 6-8 port 175 gr 30 min
Fyllning:
500 g rabarber i bitar och hallon
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
Smet:
150 g smör
1/2 dl sirap
1 dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
- Lägg rabarber och hallon i en form ca 20 x 30 cm. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl och strö över.
- Smält smöret, rör ner sirap och grädde och dra av kastrullen från värmen.
- Blanda ner övriga ingredienser.
- Bred smeten ovanpå rabarbern och hallonen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter till smeten blivit ljusbrun och knäckig.
Lår svalna och servera med mjukrörd vaniljglass.