Läcker 3-rätters påskmiddag med enkla medel – Desserten

 

vit choklad kesella

Vi börjar bakifrån – med efterrätten! Första gången jag bjöd på detta – det var en påsk för några år sedan – blev min blivande svärdotter så förtjust i receptet att hon valde den efterrätten till bröllopet kommande sommar. Förutom chokladen är efterrätten riktigt nyttig, med ganska lågt GI. Med bär istället för frukt blir den mer anpassad för LCHF- kost. Snabblagad är den också.

.

En god vit choklad, gärna belgisk ger den bästa smaken.

Vit chokladmousse med fruktsalsa   4-8 portioner

2 dl vispgrädde

200 gr vit blockchoklad

2 dl kesella eller kvarg

Vispa grädden och smält chokladen. Blanda först den smälta chokladen med kesellan innan du rör ner grädden. Häll upp smeten i 8 glas och låt stelna i kylen i minst 2 timmar.

Tärna valfri färskt frukt eller använd bär från frysen, rör ihop till en salsa och ös ovanpå moussen. Alternativt, varva frukten eller lägg var sort för sig.

Till exempel:

1 mango, 2 nektariner eller persikor, 2 kiwi

1 mango, 1/2 färsk ananas, 500 g färska jordgubbar

1/2 färsk ananas, 500 g färska jordgubbar, 1 ask physalis, färska blåbär