Läcker 3-rätters påskmiddag med enkla medel – Förrätten

Etiopisk peppar

Morotssoppa låter inte som det godaste i världen, men denna soppa är det nära på. Med den etiopiska pepparn och len grädde blir det en lyxig soppa för en billig slant. Att den innehåller morötter känns inte, men de bidrar med en härlig färg. Serveras gärna med ett vitlöksbröd. I mitt tidigare inlägg kan du läsa om pepparn och hur du får tag i den.

Morotssoppa med sting

10 morötter

5 dl vatten

1 tsk salt

4 msk finhackad gul lök

4 msk smör

2 msk maizenaredning

5 dl buljong

2 dl grädde

ca 1 msk etiopisk peppar

finhackad persilja

Koka morötterna mjuka i det saltade vattnet och purea med en handmixer. Fräs löken i smöret och tillsätt maizenaredning (eller mjöl). Blanda samtliga ingredienser i en gryta och låt puttra ett par minuter. Servera med en klick creme fraiche och gräslök eller annan örtkrydda.