Ljuvliga ljusgula favoriter blommar nu

Jag som inte har gillat gult, har blivit såld på ljusgult eller månskensgult som man kan kalla det eller citrongult eller… Kärt barn har många namn. En ny daglilja för mig är Hemerocallis ´Fragrant Returns´ som uppfyller vad den lovar. Ljusgul blomma som doftar gott och den ska remontera, blommar alltså längre än andra dagliljor. Den är också låg så jag har den i en stor kruka. Innan blommorna kommer är de smala bladen lika dekorativa som prydnadsgräs. Perenner i kruka borde jag ha mer av.

Hemerocallis ´Fragrant Returns´
Hemerocallis ´Fragrant Returns´

Rosenskära, Cosmos bipinnatus `Sunset Yellow´ sådde jag ifjol med frö från Impecta. Som vanligt tog jag vara på frön då, men bara ett tiotal grodde i år. Fjolårets dåliga sommar gjorde sitt till. Några plantor i krukor har blivit som små buskar. Här gäller att plocka bort att vissna blommor så de inte går i frö, för då slutar det att komma nya knoppar. Inga problem då rosenskäran är en fin snittblomma. Och visst är färgen ljuvlig!

Rosenskära ´Sunset Yellow´
Rosenskära ´Sunset Yellow´

Mina doftande liljor har jag tidigare skrivit om HÄR. Nu kommer bättre bilder än de nattbilderna. ´Golden Stargazer´ är snart överblommad, men innan knopparna slog ut var den faktiskt rosa. En snygg färgbrytning under utvecklingen.

Lilja `Golden Stargazer´
Lilja `Golden Stargazer´

Den flottaste just nu är nog ´Conca D´or´, med jätteklockor. Lite mera varmgul än de andra blommorna men jag klagar inte, dess doft är nog! När den vissnar väntar den ´CasaBlanca´ med vita klockor. Liljor är det lätt att odla många av, Lättskötta, tjusiga och behöver inget stöd. Granna i bukett – om man näns klippa och ta in…ja, just därför ska man ha många!

Orientalisk lilja ´Conca D´or
Orientalisk lilja ´Conca D´or

 

4 reaktioner på ”Ljuvliga ljusgula favoriter blommar nu

 1. En underbar kulör, den ljust gula som ibland också kallas svavel, men månskensgult låter onekligen vackrare. En favoritfärg här, som – tycker jag – språkar väl med sin omgivning. Härlig blomning du visar, den där rosenskäran…. Antecknar! ;o)
  Allt gott!
  /Katarina

 2. Så fint det var med ljusgula blommor i trädgården.
  Sunset Yellow åkte direkt upp på min frölista till nästa år.
  Tänker mig lila och ljusgula toner tillsammans med inslag av grått och vitt.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

Kommentarer inaktiverade.