Lyckad groning av chilifrön – eller misslyckad…

Chili behöver sås tidigt och den snyggaste ´Jamaican Bell´ vill jag ha i år också. Se bilden längst ner, då förstår du! Jag har ett bra sätt att förgro fröna. Bara att lägga på fuktigt hushållspapper i en burk med lock och ställa riktigt varmt. Det betyder hos mig badrummets golvvärme. De behöver ju extra varmt för att gro. Men sedan har burkarna stått där i nästan 2 veckor!

Förgrodda chilifrön

Så fröna har alltså grott för många dagar sedan. Jag vet att de kan klara sig rätt länge på papperet, men nu började det bli på gränsen. De behöver ju jord med lite näring också.

Chilifrön grodda på papper

Nu gällde att vara försiktig och pillra isär rötterna. I lådan har jag lagt fin plantjord i botten och uppepå steriliserad såjord (HÄR kan du läsa det populära inlägget om hur du steriliserar jorden och slipper blomflugor=sorgmyggor). Så nu ska chilisarna klara sig ett tag – ifall jag är lika senfärdig med omplanteringen…

Vattna frögroddarna varsamt uppifrån – inte så häftigt som på bilden när jag försöker fota samtidigt!

När jag sår frön direkt är det bäst att låta sådden dra upp vatten från ett fat, men nu behövdes vatten uppifrån för att rötterna riktigt ska få kontakt med jorden. Inte tror jag att alla klarar sig denna gån, jag är glad om jag får en enda så här fin planta som jag såg i Botaniska trädgården på Kreta.

Vackraste chilin ´Jamaican Bell´

 

2 reaktioner på ”Lyckad groning av chilifrön – eller misslyckad…

  1. Ewa

    Hoppas de ger frukt i år.
    Otroligt vackra frukter och jätte stor planta , växer och växer innan den börjar producera frukt
    Lycka till !!!

Kommentarer inaktiverade.