Lysande perenner och annat fint!

En tidig morgon när det lyste så i rabatten gick jag ut med kameran. Hela nätterna har det lyst faktiskt. Solen går ju knappt att få ner i våra trakter. Det som lyser är Verbascum, trädgårdskungsljuset som blommar i vitt. När den låga morgonsolen ligger på, blir det sån lyster i blommorna. Jag tror att sorten heter ´Snow Maiden´. De är i allmänhet tvåriga och vissnar efter år 2, men frösår sig så man har alltid nya plantor på gång. Numera klipper jag bort fröställningarna för det blir alldeles för många plantor.

Morgonljuset reflekteras

Humlornas älskar också kungsljuset, de yrade lyckligt runt bland allt pollen så jag knappt hann få med dem på bild. En stor klump med orange pollen bar de under magen.

Humlefavorit

Här i rabatten ger snart sista pionblomman upp och dahliorna tar över. ´Rebecka´s World´ är en kul sort som har både enfärgade blommor och flerfärgade i olika mängd.

Dahlia ´ Rebecka´s World´

Perennen praktmartorn, Eryngium alpinium ´ Big Blue´ en sensommarblomma som redan är igång med sin lysande blåa färg. En riktigt trendig snittblomma som ses i många brudbuketter numera. Den här har dock sylvassa spetsar så kanske det är en variant av den mindre rysk martorn som odlas till snitt.

Eryngium alpinum ´Big Blue´ praktmarton

Från Stilfloristerna i Linköping kan vi se någon typ av martorn i denna brudbukett. Ofta använda just nu. Titta gärna in HÄR på deras Facebooksida, de har alltid nya fina kreationer.

Lånad bild från Stilforisterna