Makrobilder nära in på livet

Jag gillar makrobilderna, de som kommer nära inpå. Naturens underverk är fantastiska när man kryper riktigt nära. Insekter kan bli som pansarklädda monster och enkla blommor som konstverk. En pelargon till exempel. Jag gillar inte pelargoner har jag sagt, men den här cerise med orange mitt kan jag inte motstå.

Närstudie av vanlig pelargon

Det jag gillar mer med makrobilder är blurret, att en del av bilden är suddig, som en akvarell. Jag har provat att måla akvarell, men det har jag gett upp. Det är enklare att fota. Nu håller jag mig till det. Och så att skapa vackra vyer i trädgården. Bättre att den som kan måla gör det. Till exempel konstnären Ing-Marie Seijsing. Jag är fascinerad över vad hennes pensel kan frambringa. Titta in HÄR på hennes sida och se hennes tavlor! Och jag fortsätter med en pelargonbild till…

Den som är riktigt närgången ser hur kronbladen skimrar