Så här i skördetider är det bra med många olika recept för att ta till vara naturens och trädgårdens gåvor. Jag odlar själv väldigt lite grönsaker, men nu finns det mycket att välja på i affären. Just nu i säsong finns ingen orsak att köpa annat än svenskodlat. Av squash kan man göra mycket gott, så fler recept kommer. Detta recept blev höjdare tycker jag och passar bra som tillbehör till kött. Mannen med maskinerna var inte lika förtjust, men så gillar han inte vitlök, men det gör jag. Receptet innehåller väldigt lite kolhydrater och kalorier så det fungerar både som LCHF-kost och till en “svältardag” i 5:2-dieten.
Marinerad squash
Blanda en marinad av 1 pressad citron, några msk rapsolja, 1-2 pressade vitlöksklyftor och 1 finhackad chilifrukt eller 1/2 – 1 tsk sambal oelek. Hyvla 1-2 squash med osthyvel och häll över marinaden. Låt stå kallt i en timme . Håller flera dagar i kylen.