Höstens morötter blir smarriga kakor. Här har jag bytt ut mjölet mot fiberhusk och mandelmjöl så kan alla i familjen få smaka. Mindre mängd socker än vanligt ger ett ganska nyttigt bakverk. Frosting av Philadelphia Marabou och kokos eller vanlig frosting av Philadelphiaost, mjukt smör, florsocker och några tsk pressad citron med lite rivet apelsinskal eller som här torkade ringblommor som garnering.
Morotskaka ca 35 rutor 175 gr ca 35 min
8 ägg
3 dl socker
400 gr rivna morötter
400 gr mald sötmandel
3 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1/2 dl pofiber
3 msk fiberhusk
rivet skal av 1 citron eller citronessens
Vispa äggen med sockret och rör ner övriga ingredienser. Grädda mitt i ugnen i en stor långpanna med bakplåtspapper. Bred på frostingen när kakan kallnat och strö på kokos eller torkade ringblommor.
Nja, inte riktigt alla kan smaka denna kaka. Själv så tål jag inte nötter/mandel och ägg. Men jag har en kompis som inte tål gluten, ska prova kakan till henne. Ser riktigt god ut.
Vad tråkigt att måsta avstå så mycket. Måste vara svårt att hitta lämpliga ingredienser.