Möhippa med fingrarna i jorden

Återigen ville ett gäng glada tjejer fira möhippa hos BillaBlom, ja denna gång kom några bebisar också. Den blivande bruden har ett stort trädgårdsintresse, så efter mycket funderande bestämde jag mig för en workshop men förökning av perenner. Bruden har vi till vänster.

Möhippa hos BillaBlom

Vi gick igenom frösådd och de fick blanda såjord av gödslad torvmull och grov sand, vi delade perenner och planterade sticklingar från flocknävan, en av de bästa marktäckarna. Kassar fylldes så med krukade växter som fingerborgsblomma, daglilja, bollviva, funkia m fl lättskötta växter. Fingerborgsblomman åtföljdes med en varning att lättskött kan bli svårskött om den får fröa av sig fritt. Till sommaren hoppas jag på någon bild från resultatet!

Möhippa hos BillaBlom

Dagen började imorse då jag i trädgården i Nordingrå grävde upp perenner för delning, vi packade släpet fullt med växter för BillaBloms försäljning, fraktade hem alltihopa, packade upp, fixade för möhippan, workshop, vinkade adjö, tog emot kunder för BillaBlom och så iväg till sonens familj för middag i deras nya hus. Skönt att slippa laga middag en sådan här dag! Fast det blev en klippning där också, inte gräs, nej, inget trädgårdsjobb, utan hår. Hoppas han vågar visa sig på jobbet imorn!

2 reaktioner på ”Möhippa med fingrarna i jorden

Kommentarer inaktiverade.