Nu dags för julpyssel och julmarknad!

Mannen med maskinerna har varit och hämtat massor av granris, tallris och enris, så att jag kan börja med julpyntningen på jobbet. En pilbuske har fått bidra med långa mjuka kvistar till kransar och så ska jag försöka få tag på de gulgröna kvistarna från gullkornell. Bygdegården som jag sköter har julmarknad till helgen så då ska det vara pyntat. Och helgen därpå julfest! Mycket naturmaterial, apelsiner och äpplen ska det bli. Bilder kommer eftersom, får se vad jag hittar på. Info om marknaden – Klicka HÄR !

Hyacintkrans

Så här gör du dessa påklädda hyacinter. Spola bort jorden och ta bort det mesta av rötterna, rulla lite sisal eller mossa runt löken. Utanpå snurrar du fina band eller tygremsor och fäster med dekorationsnålar och dekorationstråd som finns att köpa i blomsterbutiker.  Vattna hyacinterna i fortsättningen genom att duscha, så slår de ut men blir lägre än vanligt.

Om två veckor är det advent så då vill vi alla göra fint i fönstren. Vid fyra tillfällen blir det tävling om fina fönsterprydnader sponsrade av www.ljusbutiken.nu. IMORGON startar första tävlingen om fina stjärnor. Håll utkik!

I fortsättningen blir det ny tävling varje vecka i tre veckor till. Väldigt fina vinster som jag har handplockat!