Nu mognar 3 sorters bär som är mindre vanliga men desto godare!

Finns det nåt godare än bär? Nåt mer lättodlat? Nåt nyttigare? Knappast!

Krusvinbär, även kallat Jostabär mognar nu lite eftersom. Det är en korsning mellan svartvinbär och krusbär. Utan taggar med söt smak av krusbär och lite syrlighet från svartvinbär. Busken blir större än svartvinbär och bären är större än svartvinbär, har tunnare skal än krusbär och sitter kvar på busken rätt länge i motsats till vinbär som trillar när de är mogna. Några plantor finns på BillaBlom, nu till extrapriset 125 kr.

Krusvinbär Jostabär

Havtornsbusken ger vansinnigt mycket bär i år. Helt tätt på grenarna och de är inte mogna än så då växer de väl ännu mer! ´Tytti´ heter honsorten om jag minns rätt. Nu finns ännu bättre sorter med större och sötare bär och ännu bättre härdighet och mindre med taggar. Det är de nya ´Eva och ´Otto´ som finns kvar enstaka av hos BillaBlom. Hansorten ´Otto´ är så bra då den kan pollinera alla honsorter. Men nog är jag nöjd med mina buskar också, skörden är inte att klaga på och de har inte värst mycket taggar. HÄR kan du läsa mer om havtorn.

Havtorn med supernyttiga bär och vackra grågröna blad.

De sibiriska björnbären mognar rekordtidigt i år, de brukar annars vara de sista i bärskörden. Bara såå söta och goda! Väldigt härdig sort, men vanliga somrar behövs det ett varmt soligt läge för att de ska hinna mogna. Annars problemfria. Alla plantor  tog slut på försommaren, men nu finns nya inkrukade för fyndpriset 149 kr!

Söta sibiriska björnbär för Norrland