Ny leverans av den härdiga snöbollsbusken!!

Det är stor skillnad på härdigheten hos snöbollsbuskar, Viburnum opulus, men mina gamla snöbollsbuskar har blommat fint denna sommar. De står på husets norrsida, därav den sena blomningen. De är inte av den härdiga sorten så för det mesta blommar de inte alls. Jag planterade dem för 10-15 år sedan och de fryser ner under normalt kalla vintrar, men senaste vintern var ju inte normal.

Min gamla snöbollsbuske

Sorten ‘Strömsund’ kan klara sig till och med i zon 6, av den har jag en liten buske, bara några år gammal. Så småningom ska jag få blommor varje år. De blir väldigt fina i en kompakt bukett, då de har ett hängande växtsätt och behöver andra blommors stöd, om man nu inte vill ha lite häng.

De buskar vi hade hos BillaBlom sålde fort slut, men på onsdag har vi dem åter i lager. De är Norrlandsodlade, så härdigheten är garanterad. Kom bara ihåg att om du vill handla i Överbilla så måste vi avtala tid. Vår ordinarie försäljning är nu i semestertider flyttad till besöksträdgården i Salsåker, Nordingrå.

2 reaktioner på ”Ny leverans av den härdiga snöbollsbusken!!

  1. Anonym

    Visst är snöbollsbusken fin! Nackdelen är väl att den har en tendens att få en hel del svartlus vissa år, likt övriga Viburnum….

    1. Monica Söderström

      Ja och i år är det extra mycket löss, men jag låter dom hållas om det inte är för mycket. Den äkta flädern och blodflädern får alltid svartlöss, där tar jag i med hårdhandskarna… Snusa nu riktigt mycket på schersminen!

Kommentarer inaktiverade.