Populära och trendiga sommarblommor del 1

Praktportlak karamellmix Impecta
PRAKTPORTLAK ‘SUNDIAL’

Nu börjar en serie på 10 gånger med tips om bra sommarblommor. Ett webinarium från Trädgårds-akademin med Inger Palmstierna gav många trevliga uppslag som jag kommer att dela med mig av,  några gånger i veckan framöver. Till och med tagetes (som jag har sagt inte ska in i min trädgård) verkar lockande!! Först ut är praktportlak, Portulaca grandiflora, som kommit med nya varianter, av en blomma som jag haft för länge sedan. Nu finns det frön till dubbla i karamellfärger. Så är man sugen på karameller finns här garanterat kalorifria!

Rosa praktportlak Impecta
PRAKTPORTLAK F1 ‘HAPPY HOUR PINK PASSION MIX’

Fröna sås tidigast i mars och det viktiga här är att inte vattna så mycket. Detta är sedan under sommaren en fördel då plantorna har tjocka suckulenta blad och inte behöver passas med mycket vatten och är idealiska i sol och torka. De tål lite jord och grunda krukor och breder ut sig. Passar både i krukor och rabatter, tänk bara på att deadheada, dvs klippa bort allt utblommat så fortsätter den glatt att blomma! Du behöver inte klippa blomma för blomma utan ta bort i knippen så går det fort.

Dessa inlägg om sommarblommor är ett samarbete med Impecta varifrån bilderna är lånade. HÄR  finns karamellmixen att köpa, och HÄR finns den rosa mixen.

 

2 reaktioner på ”Populära och trendiga sommarblommor del 1

  1. Monica Söderström

    Det rör på sig! Man brukar vara rätt så lycklig när det är nytapetserat! I stugan väntar faktiskt en vägg på att bli en björkskog, när jag har tid och ork. Fröerna som ska ut har jag faktiskt sått idag! Måste passa på medan de finns snö!

  2. Anonym

    Jora, fina blommor, men bladverket kan man ju diskutera… Jag är rädd att denna inte platsar i min trädgård. Men man ska aldrig säga aldrig, nångång kanske man provar den 🙂 Ser fram emot de resterande 9 delarna i den här serien 🙂
    Nu är tapetseringen klar! I helgen drar frösådderna igång, underbart!

Kommentarer inaktiverade.