Läkemalva och extra allt

Sista dagarna har det varit lite dött här på bloggen. Min envisa flunsa har tagit på krafterna, men nu går det i alla fall åt rätt håll. En coctail av alla möjliga naturmedel hjälper mig kämpa mot de elaka virusen. Te av ingefära testade jag första dagen och har fortsatt, men nu med tillägg i tevattnet av läkemalvans blad som hjälper mot hosta och inflammation. Vilken tur att jag tog vara på massor med blad i höstas. En påse med rötter ligger i kylen och väntar på att kokas till marshmallows. HÄR kan du läsa om vad läkemalvan har med marshmallows att göra! Den är ju fin som blommande trädgårdsväxt också.

Läkemalva Althaea officinalis (1)

Här bredvid datorn står en kopp fil med mycket pressad vitlök att ta i omgångar och riven pepparrot är fixad. Lindblom har jag en hel kasse, så det blev mycket av sådant te i början, för att höja kroppstemperaturen och bränna bort virusen. Räckte inte riktigt till den här gången, feber kom frivilligt kan man säga, så då behövs väl ingen temperaturhöjare! Ecinaceapreparat använder en trädgårdsmänniska förstås och får skänka tankar till en härlig sommar med fjärilar fladdrande ovanför trädgårdens Ecinanceor.

Echinacea purpurea m Achillea millefolium

Ja en rejäl influensa kan få en att tänka på trädgården, och bra är väl det! Imorgon ska jag rycka upp mig och börja på serien om nya, populära och trendiga sommarblommor, och så ska jag samla krafter för trädgårdskurserna. Vad roligt att det hör av sig fler och fler intresserade eftersom!