Nyårsblommor: Vita hyacinter i bakform

Till nyår är det alltid fint med vitt som omväxling till det röda. Fast julen varar ju till Tjugondag Knut, så det röda får nog också hänga med på nåt hörn. Jag hade några vita hyacinter kvar i källaren, så de blev en fin bordsdekoration.

Hyacinter i bakfrom
Hyacinter i bakform

I höst när loppisen hade rea fann jag några bakformar för 1 kr styck. Det säger man ju inte nej till. Man behöver ju inte baka i dem! Den ena i koppar var riktigt snygg, så nu blev den ett blomfat. Mellan hyacinterna tryckte jag ner blötlagda bitar av oasis och la mossa ovanpå.

Hyacinternas lökar är så dekorativa så dem dolde jag inte med mossan
Hyacinternas lökar är så dekorativa så dem dolde jag inte med mossan

Både lite lingonris och blåbärsris som följt med mossan, fick dekorera och runt kanterna la jag mossiga små kvistar. En del kvistar stack jag ner i mossan, andra direkt i hyacintlöken, så de sitter stadigt.

Mossiga kvistar blir fint
Mossiga kvistar blir fint

Klockor av vit alströmeria stack jag genom mossan och in i oasisen, det känns lite som ängskaraktär och när hyacinterna blommat över – det går fort – finns det blommor kvar. Några kopparstjärnor tar igen formens färg.

Formens hål är en fin detalj
Formens hål är en fin detalj och alströmerians bruna prickar matchar kopparfärgen