Nygammal vårtrend i blått – vad väljer du?

Ett enkelt sätt att förnya hemmet är tapetsering. Och inte så dyrt heller. När jag ser de tapeter som Duro tipsar om för våren, känner jag igen mig, minst sagt. Blommigt är tillbaka i högsta grad, även i kläder. Och blått håller i sig. Ernst Kirchsteiger har här skapat ett riktigt romantiskt mönster. Det vore kul att höra vad du gillar bäst av allt detta nygamla! Vilken tapet skulle du välja?

Ester Marias Kammare skapad av Ernst Kirchsteiger Bild: Duro Sweden

Blått är den färg som de flesta väljer som favoritfärg. En lugn och sval färg . Blått är klassiskt och pålitligt. Den färgen används gärna inom bank- och försäkringsvärlden och av stora företag. Då ger den ett intryck av seriositet. Men blått är också friheten, det stora blå havet, sväva upp i det blå…Drömmar, vågor, skyar och hav!

Franskinspirerade tapeten Bella, Bild: Duro Sweden

Vår första tapet i sovrummet hade ett rött medaljongmönster. Jag tror det var 1976 vi satte upp den. Här kommer en variant i blått. Allt kommer igen om man väntar nog länge. Ja, 40 år så där… Visst ger den här lite herrgårdskänsla!

Brokad, Bild: Duro Sweden

Riktigt gammeldags blir det med detta blåvita mönster.

Lantligt mönster Kjellbergska gården Bild: Duro Sweden

 

3 reaktioner på ”Nygammal vårtrend i blått – vad väljer du?

  1. Marianne Gustafsson

    Den blå medaljongtapen ger onekligen lite herrgårdskänska, gillar den! 1976 tapetserade jag med en snarlik tapet i vitt och turkosblått ungefär….den har vi kvar och den är helt okej fortfarande, det rummet är både syrum, vävstolsrum och gästrum idag, möbler och sängöverkast i vitt!

Kommentarer inaktiverade.