Nyss fått hem rosor, päronträd och mycket mer

De bästa och populäraste sorterna har jag valt ut för höstens leverans som kom i förrgår. Spännande buskar som berberis med snygga bladfärger, rödblommande hortensia som står full i knopp, och rotäkta härdiga rosor, en del i full blom. Av ätligt finns nu de eftersökta härdiga päronträden ´Suvenirs´, Sakatoonbär (Kanadas vinbär),  Gröna söta vinbär, bästa havtornsorten med lite taggar och ett spännade träd –  persikoplommon – finns några enstaka. Och mycket annat finns. En del av sortimentet finns nu i Salsåker och en del hos BillaBlom. Måndag är BillaBlom öppet men som vanligt den här tiden gäller det att ringa före så vi säkert är hemma. Eller varför inte göra en tur till Salsåker i Nordingrå under helgen?Men ring före även då! 0736-372212. Ordinarie visning närmast 9 aug, men man är välkommen att titta på egen hand om vi bara är hemma!

Rosor och djävulsbuske tillsammans
Djävulsbusken i bakgrunden, framför kanadensiska härdiga rosor, därnäst berberis med rödrosastrimmiga blad, till vänster snygg kontrast med den bästa kornellen ´Ivory Halo´.

Just nu på hösten är urvalet bäst då vår finska leverantör odlar upp växterna under sommaren. I Finland planteras 40% av alla växter på hösten. Det är en bra tid, eftersom det inte behöver passas så mycket med vattning och när våren kommer är växterna på plats från början och får en rivstart. Det gäller även för Norrland. Förr sa man att vårplantering var bäst i norr, men nya rön säger att det inte stämmer. Och all min höstplantering har lyckats bra.

Morden Centennial kanadensisk härdig ros
Kanadensiska rosen ´Morden Centennial´blommar ända in på hösten, och är härdig och tålig. Snygg tillsammans med rödbladiga berberis eller djävulsbusken.

En reaktion på ”Nyss fått hem rosor, päronträd och mycket mer

Kommentarer inaktiverade.