Nytt år med frön till nytt liv

Frön om något, ger väl hopp om nytt liv. Den som sår ett frö räknar ju med att få se plantan växa och blomma eller ge skörd. Att så ett frö är att tro på framtiden. Så nyårsdagen måste vara en bra dag att titta i frökataloger och planera för sommarsäsongen. De blandas med julgran och nyårsblommor och det begynnande ljuset utifrån.

Nyår frön till nytt liv (2)

Några frökapslar är en rikedom för en trädgårdsodlare. Ofta kan man skörda egna frön och får så många att man kan dela med sig. Det gjorde gårdagens gäst som hade med sig frön till Törnrosas kjortel, som hon brukar ha mängder av.

Nyår frön till nytt liv (1)

Törnrosas kjortel Impectas bildRhodochiton atrosanguineum är en otroligt söt klängväxt, men den måste sås på nytt varje år. Frö finns att köpa bland annat hos Impecta.

Gott Nytt År till alla! Och lycka till med odlingen av livet!

 

 

 

 

 

Bild: Impecta

2 reaktioner på ”Nytt år med frön till nytt liv

  1. Nej, några frön ska jag inte så i år. Jo förresten, jag fick en påse med luktärtsfrön från bloggvännen Marlise i Tyskland – och dom MÅSTE man ju så! Men både torkad och inlagd chili har jag kvar sen 2013 och 2014 så dom hoppar jag över i år. Däremot brukar jag få “några” plantor med både tomater och paprika, så det blir väl lite sådana på altanen.
    GOTT NYTT ÅR
    Susie med familj

  2. Ja, nu är det dags att planera och beställa frön så man har dom växterna man vill odla till sommaren.
    Törnrosas kjortel är ett måste.
    God fortsättning på det nya året!

Kommentarer inaktiverade.