Det här brödet bakas i matserveringen på Nordvikskolan där jag läser till florist. Så gott är det, att sedan jag fått receptet finns alltid det här brödet i brödburken. Att baka det tar inte många minuter i anspråk, förutom att gräddningstiden är lång. Bra också att det är glutenfritt, så att alla kan äta av det.
Här får du receptet:
Fröknäcke
2 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
flingsalt
Om du vill kan du smaksätta med exempelvis 2 msk pepparkakskryddor eller kanel. Istället för flingsalt kan du ta örtsalt, fast inte tillsammans med kryddorna förstås!
Blanda de torra ingredienserna, blanda ner oljan och vattnet och rör om. Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper och lägg även ett bakplåtspapper ovanpå. Tryck ut degen och ta bort det övre bakplåtspapperet. Strö på flingsalt och tryck fast det lätt. Grädda i 150 grader i ca 1 timme. Bryt i bitar, bred på smör och njut!
Det går inte av för hackor, det är super gott, beroendeframkallande kan man säga .
tack för kommentaren hos mig.
Ha en fin fredag
Kram meta
Beroendeframkallande ja, men det finns ju värre “droger”!