Övervintrad Törnrosa lever och frodas

Törnrosas kjortel, Rhodochiton atrosangiuneum, har stått i tvättstugan hela vintern under lysrör. Hon har växt runt lysrörsarmaturen, trasslat in sig och fortsatt ut på tvättlinorna. Som vilken spaljé som helst. Inte förstår Törnrosa skillnaden! Kul ser det ut!!

Törnrosas kjortel (3)

Jag kommer att få klippa bort mycket för att få loss henne, men än får hon stå kvar. 1,5 månad är det tills sista befarade nattfrosten som förr ofta kom 9-10 juni. Det är många år sedan det hände då, men man vet aldrig. Den ena plantan står i en stor kruka, så jag planterar inte om utan bara gödslar. Ifjol använde jag “Vår egen jord”, den i gula säckar, som jag brukar glömma av mig och kalla “Vår bästa jord”. Vilket den egentligen är. Vi köpte hem den till BillaBlom ifjol och den var tydligen väldigt bra, med både snabbverkande och långtidsverkande gödsel och lecakulor som ger luftig jord. Något som denna fina fröken gillade.

Törnrosas kjortel (1)

När de mörka trattarna vissnat och trillat av, är de cerisa kjolarna kvar. Nog är det här en av de finaste klätterväxterna, fast lite pyssel är det om man vill ha dem så här stora.

 

 

3 reaktioner på ”Övervintrad Törnrosa lever och frodas

 1. Monica Söderström

  Ja, det är nog så enkelt som jorden, eftersom den inte gillar blött och ska ha ganska torrt och luftig jord , så är lecakulorna bra. Och mycket gödsel behövs när den växer så där!

 2. Ja, jösses!
  Vilken växtkraft,
  Vilken skönhet!

  Jag har testat att så dem några gånger men det har inte blivit någon Aha-upplevelse direkt
  men det kanske beror på den där jorden?

  //Veronica

Kommentarer inaktiverade.