Päron, päron päron!

Päronträdet ´Suvenirs´ har haft ett rekordår. I många veckor har vi och våra barns familjer ätit allt vi vill. De sista i kylen är nu dags att äta upp. Först plockade jag 2 st 10 liters hinkar, sedan två stora kassar med mycket mer och sedan blev det några hinkar till. Vad tacksamt det är med fruktodling, inte mycket arbete alls, jag beskär bara lite varje år. Jag lägger ingen tid på att gödsla men vissa fruktträd brukar vi sätta stöd på hängande grenar som jag är för snål för att skära bort. Och så brukar jag sätta på gnagskydd inför vintern och hänga upp avskräckning för rådjur.

Päron ´Suvenirs´ zon 5 självfertil

Kokta päron, en hel 10 liters gryta full, har jag frusit in, så nu behöver jag inte fundera på vad vi ska ha till efterrätt i vinter. Jag skalade, delade i två och gröpte ur det lilla kärnhuset och kokade i bara vatten. Inget socker behövs utan päronen blev väldigt söta ändå. De smakar precis som Del Monte man köper i konservburkar. Däremot är dessa hur nyttiga och ekologiska som helst!

Söta kokta päron. Enkelt att gröpa ur med en äppelurkärnare.

´Suvenirs´ ger stora saftiga päron, läckra men också praktiskt med stora när man ska skala och laga till.

Lyxigt med egna stora päron!
Jätteskörd blev det i år!

 

 

2 reaktioner på ”Päron, päron päron!

    1. Monica Söderström

      Tack Birgitta! Jag antar att du har nära tillgång till alla möjliga frukter också, du som bor i varmare trakter än här!

      Ha en fin söndag!

Kommentarer inaktiverade.