Påskarrangemang i snö och kyla

Den stackars hönan fick det kallt nu när det plötsligt blev snö igen. I flera veckor har hon trivts ute på bron (här kallar vi yttertrappen för bron!) tillsammans med pärlhyacinterna.

Ett litet påsklandskap

Pärlhyacinterna har nog hunnit vänja sig så de ska tåla några minusgrader precis som när de snart ploppar upp i trädgården. Tur att de finns att köpa i kruka så man inte glömmer bort att det är vår! Ett sådant här arrangemang kostar inte många kronor och det mesta går att återanvända varje år. Pärlhyacinterna går att gräva ner i trädgården när de blommat över, så återkommer de sedan varje vår. Tala om återbruk!

Lite förskott på våren

Glascylindern jag fann på rea för något år sedan gillar jag att bygga ett landskap i, man ska liksom inte se allt direkt. Och nu är det dessutom praktiskt med ett lock som skyddar mot värsta frosten.

Locket på när det blir kallt!

Hoppas du får en fin helg, nu ser vi fram emot ljusets tid och trots långfredagens dystra budskap kommer livet igen. Inte bara på påskdagen, utan dag efter dag återuppstår naturen och vi lever upp med den.

 

 

En reaktion på ”Påskarrangemang i snö och kyla

  1. Det var jo et flott arrangement med høner og perleblomster, og smart å kunne sette på lokket!
    Her er det akkurat nå -2, så det ble plutselig veldig kaldt igjen her også.
    Ønsker deg en fin helg!

Kommentarer inaktiverade.