Påskkruka med sparsmakad dekoration

Ovanligt för att vara mig, men när min granne kom med några krukor för påskplantering, blev den ena sparsmakad. Eftersom krukan har vertikala linjer valde jag att förstärka det med månPåskkruka i vitt med pärlor o pärlhyacinetrga pinnar som jag trädde vita pärlor på. De runda pärlorna tar igen krukans rundade form. Ja de kan väl också tänkas som miniägg. Nja, var det  bra? Tänk om de för tanken till snigelägg – det var inte meningen!

De vita pärlhyacinterna passar in – ja åtminstone till namnet – och pinnarna blev som ett fågelbur, fast utan fågel. Den har rymt och äggskalen ligger kvar krossade.

 

Grön sisal runt krukkanten ger en transparent vårkänsla och förstärker runda formen.

Det var torr teori bakom floristens jobb, men för mig är det ibland bra att bena upp allting så jag förstår och kan tillämpa det fler gånger. Att följa och förstärka krukans eller vasens form brukar vara nyckeln till att lyckas. Just därför är det så bra om man köper vas samtidigt som bukett.

Påskkruka i vitt med pärlor och pärlhyacinter

 

En reaktion på ”Påskkruka med sparsmakad dekoration

Kommentarer inaktiverade.