Påskpyssel med påsklandskap

För att hinna få det klart till påsk startade barnbarnen och jag idag med att göra ett påsklandskap. Gräsmattan behöver ju några veckor för att hinna växa på sig, och barnen såg fram emot att få klippa den med saxen.

Först piffade vi köttfärstråg med påskdun runt kanterna, och fäste med limpistol. Barnen påpekade att de visst var vana att använda en sådan.

När vi fyllt på jord blev det gräsmattesådd, frö finns att köpa där blomsterfrö säljs. Bara att så på ytan och så duscha på riktigt mycket med en blomspruta. Små vaktelägg som vi köpt från grannen blev stekta miniägg till barnen och skalen blev fin dekoration. I proportion till resten mer som dinosaurieägg, vem vet vad det kunnat bli av dem om de fått kläckas!

Några gamla rödbetor jag fann i matkällaren hade börjar skjuta blad så jag skar av toppen och vi tryckte ner dem i jorden. Förhoppningsvis ska de växa till sig och föreställa träd i landskapet. De syns nu som små röda blad.

Så blev det en grusad väg där små fordon och gubbar tar sig fram.

Några tomma syltburkar blev till sist pyntade med dun, guldlim och klistermärken. Bra att ha saker i som ett av barnbarnen sa. Visst var de duktiga idag!

2 reaktioner på ”Påskpyssel med påsklandskap

    1. Monica Söderström

      Ja det blir nog fint när gräset tagit sig, och barnen tycker det är så roligt att pyssla.

Kommentarer inaktiverade.