Pavlovarulle blir en smaskig påskefterrätt

Den här tårtan liknar den vanliga Pavlovatårtan men är både godare och mycket krämigare. Dessutom är den glutenfri och väldigt snabbgjord! Gillar du sötsaker måste du bara prova den! Istället för socker torde det fungera med Steviasugar som innehåller bara 50 % socker.

Pavlovarulle

Pavlovarulle 175 grader i 15 minuter

4-5 rumsvarma äggvitor (ca 1,5 dl) 1 tsk ättiksprit 2,5 dl strösocker 2 tsk majsstärkelse 1 tsk vaniljsocker

Fyllning: 3 dl vispad grädde, 2 msk socker, jordgubbar eller andra bär

Vispa äggvitorna med ättikspriten i en torr skål till fast skum. Det ska gå att vända upp och ner på skålen utan att skummet rinner ut. Fortsätt att vispa medan du tillsätter hälften av sockret lite i taget. Blanda resten av sockret med majsstärkelsen och vaniljsockret. Vispa ner sockerblandningen lite i taget och vispa tills allt är ett hårt skum. Bred ut på smort bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm och grädda mitt i ugnen tills ytan fått lite färg, ca 15 minuter. Sockra på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Ta bort papperet den bakats på. Är papperet svårt att få bort hjälper det att pensla på kallt vatten på papperet. Se bara upp så det inte kommer vatten på kakan när du drar bort papperet. När den svalnat är det bara att breda på grädde och valfria bär eller frukt. Då tårtbottnen är söt passar det med syrlig fyllning. Jag brukar ofta blanda in fryst mango (som tinat förstås) som är syrligare än färsk. Rulla samman kakan från långsidan.

Pavlovarulle 2

5 reaktioner på ”Pavlovarulle blir en smaskig påskefterrätt

 1. Väldigt gott….ska precis testa den men funderar på om det räcker med 15 min ?? Hoppas du ser det här nu så kanske jag får ett svar snabbt.)) Kram .Fin blogg du har.

  1. Monica Söderström

   Tack Lena, är jag för sen nu.?Jo 15 min räcker absolut. det blir nästan ogräddat, men krämigt och supergott! Hoppas du lyckades fast jag svarade sent.

 2. Eftersom jag inte äter – och inte heller ska äta – sötsaker så hoppade jag snabbt över recept på din “pavlova” som såg väldigt smaskig ut och läste istället ditt tidigare inlägg. Och där fanns det ju också en del “sötsaker” – även om dom inte var ätbara! *fniss*
  GLAD FORTSÄTTNING PÅ PÅSKEN
  Susie

Kommentarer inaktiverade.