Populära och trendiga sommarblommor del 5

Inte allt måste blomma! En del växter ska spela andra fiolen i blommornas orkester, liksom vara ackompanjemanget som lyfter fram de granna solisterna. Bladväxten njurvinda, Dichondra repens Dichondra Silver Falls njurvinda Impecta´Silver Falls´, är en av mina favoriter. De silvriga bladen blir ännu snyggare i regn, då de blänker
alldeles extra. Den används som ampelväxt och kan få halvmeterlånga rankor, men den kan också växa som en marktäckare i rabatt där den brer ut sig och rotar sig eftersom längs stjälkarna.

Frosttålig och torktålig, trivs i sol och skugga – kan det bli bättre!  Frön finns HÄR hos Impecta Fröhandel. Serien om 10 sommarblommor är ett samarbete med Impecta fröhandel varifrån bilden kommer.

En reaktion på ”Populära och trendiga sommarblommor del 5

  1. Anonym

    Jo, nog är Dichondra repens ‘Silver Falls’ en väldigt vacker växt. Och nog blommar den också, med ytterst små gula blommor. Har testat att driva upp ‘Silver Falls’ från frö ett par gånger, men de är verkligen värmekrävande för att dom ska bli bra överhuvudtaget, och de har en ganska lång kulturtid. Sticklingar är lättare att lyckas med.
    Den gröna varianten ‘Esmaralda’ tycker jag man kan göra ett slag för också! Den är nästintill vackrare än ‘Silver falls’.
    Mvh

Kommentarer inaktiverade.